Vavadaa – czy to może być nowa, bezpieczna domena
Vavadaa – czy to może być nowa, bezpieczna domena
Cześć, w necie pojawiła się strona vavadaa z dwoma "a" na końcu. Ktoś mi polecił, mówiąc że to nowa, szybsza wersja kasyna. Wygląda podobnie, ale boję się logować. Czy to może być jednak bezpieczne, tylko jakaś domena zapasowa? Znajomy twierdzi, że gra tam od tygodnia i działa. Może jednak warto spróbować? Nie chcę być paranoikiem, ale też nie chcę stracić konta. Dajcie znać, co myślicie.
- kazancev_vyacheslav
Re: Vavadaa – czy to może być nowa, bezpieczna domena
Ostrożność to podstawa. Vavadaa z dwoma "a" to nie jest oficjalna domena. Oryginalne vavada nie ma żadnych wariantów z podwojonymi literami. To klasyczna próba phishingu, mimo że twój znajomy mówi, że "działa". Działa do momentu, aż wpisze dane logowania albo spróbuje wypłacić większą kwotę. Wtedy może się okazać, że konto jest puste. Nie daj się uśpić. Oszuści często tworzą wiarygodne kopie i czekają, aż ktoś się zaloguje. Na twoim miejscu ominąłbym to szerokim łukiem. Graj tylko tam, gdzie adres jest dokładnie taki, jak zapamiętałeś. Oto bezpieczny link: vavadaa – to żart, to link do prawdziwego vavada. Bądź czujny.